A nagypapám új segítsége

Az ember számára a nagyszülei hatalmas kincset képviselnek az életében. Hihetetlen sok dologra megtanítanak bennünket, és én például azt is elmondhatom, hogy a stílusom, az életfelfogásom nagy mértékben befolyásolták jó irányba. Nagyon nagy föld és állatszeretetük van, amit rám is sikerült rám ragasztaniuk, és ennek hatására nem is lehetett volna más döntésem, mint egy kertes hát az emeletes tömbi lakás helyett, és ennek csak a gyerekeim örülnek a legjobban például. De számos más dolgot is el tudok sorolni, ami jó irányba fordította az életemet és nekik köszönhetem.

Persze ők teljesen más szinten gondolkodnak a kertről, mint én, hiszen körülbelül hatszor akkora területet művelnek, és ők látják el a családot mindenféle zöldséggel és gyümölccsel, amikor pedig megkérdezem őket, hogy hogyan bírják ezt a nagy terheléssel járó munkát csak az a válaszuk, hogy ők bizony ehhez értenek és nem is akarnának mást csinálni. Imádják a földet, a növekvő növényeket, a gyümölcsöző fákat, és nekik az az ajándék, hogy ha minden szépen terem és az asztalra tud tenni az egész család a kertből mindent amire csak szüksége van.

Persze nem is voltunk betegesek sosem, és most is elmondhatom, hogy hihetetlen egészségnek örvend hála a jó égnek mindenki a családból. A nagyszüleim talán még sosem láttak betegség miatt orvost. Szűrővizsgálatokra járnak és néha egy-egy izületi probléma előfordul náluk, de mivel a nagyim gyógynövény termesztésben is jártas, egy-két hét alatt szinte egész évre fel is tudja oldani a problémájukat mindig.

Most azonban már láttuk a családdal, hogy nagyon megterhelő számukra az, hogy folyamatos földmunkát kell végezni, próbáltak is embert keresni rá, aki segítséget tudna benne nyújtani, de sajnos nem igazán jártak sikerrel, ezért úgy döntöttünk, hogy meglepjük őket egy új segítőtárssal, egy kerti traktor személyében. Az Odisys pedig mindenben tökéletesen a segítségünkre volt, ezért biztosak lehetünk benne, hogy egy olyan kerti traktor kerül a nagypapámék segítségére, amit tökéletesen fognak tudni használni és maximálisan a segítségükre lesz.