Az úszótábor örömére

Az ember, ha gyerekként bármilyen táborban volt legalább egyszer, akkor tudja, hogy maradandó élményeket és emlékeket nyújt mind-mind egytől egyig. Nem is tudom összehasonlítani a gyerekként táborban töltött időt egyik felnőtt vagy serdülő nyaralásommal sem. A tábortűz, a közös élmények, a szövődő barátságok, és minden amit ott tanultunk még ha keserves fizikai fáradtság árán is, hihetetlen szép emlékek maradnak egész felnőtt korig.

Mi ennek az emléknek szerettünk volna valamilyen formában anyagot is adni, és megállapodtunk, hogy minden résztvevő gyerek számára csináltatunk egy egyedi logóval ellátott törölközőt. A törölköző hímzés nem ismeretlen számunkra, de ekkora mennyiségben még sosem rendeltünk, így nem tudtuk, hogy egyáltalán sikerülni fog-e találni egy olyan partnert, aki kétszázötven darab egyforma törölközőt, ami hímzett törölköző, le tud-e szállítani számunkra.

Keresgélni kezdtünk, és rátaláltunk a himezd.hu csapatára, kik nem csak hogy nagyon kedvesek voltak, és segítettek a minta kiválasztásában, de egytől egyig tökéletes minőségű és gyönyörűen hímzett törölközőt szállítottak le részünkre az edzőtábor előtt. Nem riadtak meg a nagy mennyiségtől sem, és hatalmas sikert aratott így, hogy mindenkinek egyedi hímzett törölközője lett, de a tábor egyoformán virított a Balaton partján.

Biztos vagyok benne, hogy jövőre is lesz egy ilyen kis ajándék részükre kialakítva, valószínű, hogy ugyanez a minta lesz egy picit átalakítva, mert úgy döntöttünk, hogy ez lesz a nyári táborok jelképe, és mikor majd nagy versenyzőként valamelyik előveszi ezeket, tudni fogjuk mi is és ő is, hogy honnan indult, milyen utat járt be, és mennyi munka és áldozat, közben pedig szép élmény és emlék kellett ahhoz, hogy eljusson oda a verseny helyszínére, a medence partjára.  Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek szép kis gyűjteménye lesz a végére, még nekünk oktatóknak is, akik talán a legjobban élvezzük is ezt.