A kezdetek sikerei

Én mindig is, már gyerekkoromtól kezdve az a típus vagyok, aki ha csinál valamit, akkor a lehető legtökéletesebben, legnagyobb megtervezéssel és legszigorúbb tervek mentén végzi, vagy inkább bele se fog. Nem is csinálok túl sok mindent, nincs ezer és még egy hobbim, de amit csinálok, azt tényleg teljes lelkesedéssel, odaadással és energiabedobással végzem, mert azt érzem, hogy máshogy nincs is értelme. Persze sokan nagyon görcsösnek mondanak emiatt, de én azt gondolom, ez egy embertípus, és én hiába is szeretnék csak úgy kicsit csinálni valamit, biztos hogy nem fogom örömöm lelni benne és hiányérzetem marad, ami miatt jobban bele ásom magam, és már megint görcsösnek tűnök mondjuk a többi ismerősömhöz képest.

Ez teljesen így van a vállalkozásommal is. Én addig nem fogtam bele a kialakításba, amíg teljesen egyértelműen és részletesen meg nem volt a fejemben, hogy pontosan mit akarok csinálni, milyen vendégkört szeretnék kiszolgálni, milyen áron, milyen befektetésekkel, milyen helyszínen és milyen növekedési igényekkel. És természetesen a szervezeti felépítés, működési utak és kommunikációs, döntési útvonalak tekintetében is pontosan ez volt a helyzet. Mert tudom, hogy ha valami erős és stabil, jól működő alapokra épül, arra lehet emeleteket pakolni, anélkül azonban egy széket sem bír el az emelvény. És én pont így álltam ehhez a kezdetektől fogva.

Éppen ezért, fel is kerestem a Kogwheel kis csapatát, akiktől az assessment center szolgáltatás keretein belül segítséget kértem, hogy a megfelelő helyre, a megfelelő alkalmazottat sikerüljön megtalálnom. Ez számomra azért volt fontos, mert tudom, hogy nekem nem a vállalat mindennapi irányítása a feladatom, hanem a menedzselése, az új üzletkötés, a képviselet és a hosszú távú irányítás, a stratégiai tervek kialakítása és megvalósítása.

Jelentem, a kezdeti sikerek azt mutatják, hogy bőven megéri egy ilyen szolgáltatás által a lehető legjobb alaprendszert kiépíteni a vállalkozáson belül, mert felbecsülhetetlen eredményt és sikereket képes nyújtani már akár a legelső időszakban is. Hihetetlen jó érzés így kezdeni egy vállalat vezetését, és elindítani az úton. Nem kevésbé azt látni, hogy ez a hozzáállás nem valami hiba, hanem bőven hogy sikereket hozó és fellendítő hozzáállás.