Az óvoda új kedvence

Az ember életének egyik legmeghatározóbb időszaka a gyerekkor, és azon belül is az abban lelt élmények, öröm, játékok és meglepetések. Sok szülő úgy gondolja, a meglepetés azt jelenti, hogy bemegy a játéküzletbe, és megveszi az egyik legújabb, legmenőbb vagy legdrágább ajándékot és átadja a gyerek számára. Ez azonban biztos vagyok benne, hogy nem így működik. A gyereket nem érdekli az ajándék értéke, nem érdekli, hogy mennyire divatos, az érdekli, hogy a saját érdeklődésének megfelelő-e, az adott időszakban a figyelmét lekötő dologhoz kapcsolódik-e, valódi meglepetést okoz-e számára. Én egyre inkább azt látom, hogy a gyerekek számára az okoz igazi örömöt, hogy ha egy teljesen egyedi vagy különleges ajándék birtokába kerülhetnek. Lehet ez egy mez vagy egyedi póló, hímzett ing vagy bármilyen más fényképes ajándék, ami meglepetésként éri őket, és kapcsolódik a mindennapi érdeklődésükhöz.

Az én gyermekem kiváltságos helyzetben van, mert az óvodai közösség, ahova jár, egészen különleges. Nagyon összetartók a szülők. Számtalan közös program, családi rendezvény van, ahol közös játékokkal és élményekkel eltöltünk egy-egy napot, hosszú hétvégét. Ez lehet egy sátorozás vagy bármilyen camping, ami a gyerekeknek hihetetlen élményt nyújt. Vissza nem hozhatók az ilyen elmulasztott élmények és időszakok.

Mostanában van egy mese, ami különösen nagy érdeklődésnek örvend szinte az összes gyerek körében, és úgy döntöttünk, hogy minden kis manó, a kedvenc szereplőjéről kap egy egyedi pólót, amire hímzéssel rárakjuk a kis mesefigura képét. Én megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy a https://ajandekozd.hu/ kis csapata ilyen szépen és profin meg tudja csinálni ezt a kis pólót a gyerekek számára. Gyönyörűek lettek, és biztos vagyok benne, hogy a gyerekek is eszüket fogják veszteni ezektől a teljesen egyedi hímzett pólók láttán. Örülök, hogy ilyen óvodai közösség részese lehetek, és ekkora figyelmet kapnak a gyerkőcök, nem beszélve az élményekről és örömről, amit egy-egy kirándulás vagy összejövetel során éreznek.