Menjünk biztosra

Régen és még sok helyen a mai napig, olyan emberek dolgoznak, akár vezető beosztásban is, akik korántsem érdemlik meg azt a pozíciót, nincs meg a megfelelő szakmai tudásuk. Rokonság, ismeretség és még sorolhatnám, mi segítheti hozzá ezeket az embereket, ezen állások betöltéséhez. Ez sajnos a legtöbbször nem célravezető, ugyanis szerethetünk bármennyire valakit, ha egyszerűen nem tudja ellátni a feladatait, egyáltalán nem is ért ahhoz, amit elvárnak tőle.

Majd betanul és belejön. Gondolom ez mondat sokak számára ismerős lehet. Viszont, ha mi egy tényleg sikeres és élen járó vállalkozást szeretnénk, ahol kölcsönös tisztelet uralkodik, mind szakmai területen, mind pedig emberi kapcsolatok terén, akkor célszerű, ha a pozíciókra megfelelő felmérés által választjuk ki a megfelelő személyt. Egyre több vállalat fektet erre nagyobb hangsúlyt az utóbbi időben, melynek eredményességét az idő igazolja. Az ilyen tesztek során tényleg biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő emberrel töltetjük be azt a pozíciót, aki minden kritériumnak megfelelt, minden elvárásunknak eleget tesz. Ebben tud segíteni nekünk

A Kogwheel assessment center kiválasztó módszere. Nagyszerű választás, ha egyszerre több jelölt van egy pozícióra, illetve ha kritikus posztról, például vezetői beosztásról van szó, esetleg szociális kommunikációs képességeken alapuló pozíciók esetében. Ennek előnye, hogy testreszabott, objektív, időhatékony, és többszempontú. Megfigyelik a jelölteket, és tesztelik a munkakörben, lehetséges jövőbeli helyzetekben, több megfigyelő által is akár. Akár egy nap alatt is képesek értékelést adni róluk. Mindezeket csoportos gyakorlaton keresztül, prezentációs feladatokon át, pszichológiai és egyéb tesztek soraival készítik el. Segítségükkel tökéletesen biztosak lehetünk, hogy a megfelelő embert választottuk.